Forside Udskriv


Informationer om Stiftelsens lejligheder og ejendommen

Formål og Hensigt
Huset Australiensvej 29 - 31 - 33 er opført for at skabe et roligt og fredeligt sted, hvor foreningens ældre og pensionerede medlemmer og disses enker kan nyde deres otium i fred og ro.

Stiftelsens bankkonto: (Reg.nr. 3001) Konto: 3015 - 117273

Lejlighederne
Ejendommen blev bygget i 1928 og blev præmieret af Københavns Kommune. Skipperforeningens Stiftelse har i dag 26 lejligheder, som er fordelt med 22 standardlejligheder og 4 store (sammenlagte standardlejligheder).

Standardlejlighederne er på ca. 60 kvm og består af 2 værelser, køkken og bad. Til hver lejlighed hører et loftsrum. På loftet er der desuden fælles tørrerum og motionsrum. I kælderen er der fælleslokalet "Kaptajnernes Salon" med tilhørende køkken. Desuden er der toilet med bademuligheder, bibliotek, systue, værksted / hobbyrum og et gæsteværelse, som beboerne kan leje til deres overnattende gæster for et nærmest symbolsk beløb. Gæsteværelset administreres af beboernes bestyrelsesrepræsentant. 

I haven er der græsarealer, blomsterbede, tørreplads, cykelskur, pavillion med køleskab til de varme sommerdage og havemøbler til fri afbenyttelse. Foreningen har desuden stillet en mellemstor gasgrill til rådighed for beboernes frie afbenyttelse, mod at brugere rengør den efter afkøling og brug, afkobler gasflasken, tildækker grillen og stiller den i pavillionen.

Lejen er generelt ca. 3500 kroner og aconto varmebidrag er ca. 650 kroner - ialt ca. 4150 kroner om måneden. 11 af standardlejlighederne er helt eller delvist renoverede. Lejligheder, der er renoveret før 2018, er pålagt et fast beløb for renoveringsudgifterne på ca. 1000-1500 kroner pr. måned, og for lejligheder, der er renoveret efter 2018, er beløbet ca. 2000 kroner pr. måned. 8 standardlejligheder er lagt sammen til 4 dobbelte lejligheder. Alle udgifter er derfor generelt det dobbelte af de ovenfor nævnte beløb.

Tegning over enkelt lejligheder mellem nummer 29 og 31. Den midterste trappe er køkkentrappe, som også adskiller hver af de enkelte lejligheder:
 
Ansøgning om lejlighed i Stiftelsen.

For at få tildelt er lejlighed i Stiftelsen skal man være optaget på ventelisten. Alle ordinære medlemmer (dog ikke associerede) af Københavns Skipperforening kan gennem oldermanden søge bestyrelsen om optagelse på ventelisten for sig selv, sine børn og børnebørn. Børn og børnebørns optagelse på ventelisten bortfalder, hvis medlemmet ophører med at betale administrationsgebyr eller at det ordinære medlemsskab ophører. Det er det ordinære medlem, der har ansvar for og er kontaktperson for børn og børnebørns eventuelle tildeling af studielejlighed.

Fra 1. januar 2023 er det administrative gebyr for ventelisten ændret til 190 kroner per år. Gebyret skal indbetales på Stiftelsens konto i Danske Bank (se ovenfor) inden 1. maj i det pågældende år med angivelse af "VL (årstal) samt medlemsnummer" i bankens tekstfelt til modtageren. Der vil IKKE blive sendt påmindelse om betaling af gebyret, og hvis betalingen ikke er registreret senest den 1. maj i det pågældende år, bliver man slettet af listen.
 
Tildeling af en ledig lejlighed bestemmes af KSFs bestyrelse efter følgende retningslinjer:
 
  1. Pensionerede medlemmer har første prioritet (herunder gangbesværede).
  2. Medlemmer med mindre end 5 år til folke- eller førtidspension har anden prioritet.
  3. Medlemmer med mere end 5 år til folke- eller førtidspension kan i sjældne tilfælde få tildelt en tidsbegrænset kontrakt efter bestyrelsens skøn.
  4. Bestyrelsen og beboerrepræsentanten skal godkende alle tildelinger af Stiftelsens lejligheder.
  5. At få tildelt en lejlighed er at modtage et særligt privilegium, især fordi der i løbet af et år udloddes meget få lejligheder, da der samlet ikke er mere end 26 lejemål i ejedommen. Dette indebærer også, at lejligheden ikke kan overdrages til eventuelle familiemedlemmer (dog må eventuel efterladt ægtefælde eller samlevende efter et ordinært medlem blive boende)
  6. En tildelt lejlighed skal være beboerens primære adresse og opholdssted.
  7. Ejendommen ejes af KSF, og tildeling af lejligheder sker derfor kun via medlemmer. Det betyder bl.a., at beboerne udgør et særligt fællesskab baseret på foreningen. Ved indflytningen bliver man en del af fællesskabet, der ikke kan sammenlignes med almindelige boligselskaber, hvor hensigten er at drive en forretning. Derfor forventes det, at alle beboerne efter bedste evne tager del i fællesopgaver og lignende, da omkostningerne derved kan holdes nede, og fordi beboernes betalinger til driften ikke er møntet på at give overskud, som i kommercielle boligselskaber
Er der ingen medlemmer under punkt 1 og 2, der anmoder om at få tildelt en ledig lejlighed, vil denne blive tilbudt til et ordinært medlems barn eler barnebarn, der kan dokumentere studium, og derfor kan opnå en tidsbegrænset aftale - under forudsætning af at medlemmet har betalt for at stå på ventelisten.

I princippet kan der ske tildeling af lejlighed, når oldermanden bliver informeret om fraflytning. Herefter vurderes det, om lejligheden skal istandsættes, inden tildeling kan finde sted.

Der udsendes en mail til de 5, der står øverst på ventelisten, og hvis ingen har svaret inden en uge, udsendes en forespørgsel til alle andre ordinære medlemmer på listen. Hvis ingen har svaret inden en uge, sendes forespørgsel til kontaktpersonerne for alle de studerende, der står på listen, forudsat at der stadig er en aktiv relation som barn eller barnebarn til et ordinært medlem, som vi kan kontakte – og det er ved hver forespørgselsrunde efter ”først til mølle”-princippet, så generelt er selve placeringen på ventelisten uden praktisk betydning.

Det vil på ingen måde fremme ens sag at spørge om placering på listerne eller at anføre særlige behov, ønsker og præferencer, ligesom det ikke er muligt at vælge andet end den udbudte lejlighed.

Listen over ansøgere til lejligheder i Stiftelsen er slettet fra hjemmesiden, idet den kan indeholde personfølsomme oplysninger. Det betyder bl.a., at vi skal have accept af hver enkelt på listen, hvis vi skal distribuere listen. Ethvert ordinært medlem, der står på listen, kan få denne tilsendt ved henvendelse til oldermand@skipperlaug.dk, men der skal påregnes en væsentlig ekspeditionstid, da det vil blive nedprioriteret efter vigtigere sager.

Stiftelsens Husorden - klik her